ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Спекулира се с някакъв анализ за влизане в еврозоната

Парламент комисия Магнитски изслушване на Димитър Радев

Няма искане от Народното събрание или от правителството за изготвяне на анализ на процеса на влизане на България в еврозоната. Единствено има решение от Координациониня съвет, съставен от различни ведомства, да се подготви такъв документ.

Това заяви управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев при изслушването  му в парламента по проблема за  готовността на България за членство в Еврозоната.

Сега има работен проект, изготвен от представители на БНБ през  2015 година, после редактиран през  2016 и 2017-а, но не е обсъждан от Управителния съвет на централната банка. Управителят на БНБ уточни, че не знае за документ от 2019-а.

Преди 10 г. пропуснахме вратичката за влизане в еврозоната, каза Димитър Радев. Сега отново  имаме възможност да го направим. От нас зависи да се възползваме, тъй като забавянето във времето прави все по-трудно влизането в еврозоната. 

Печатането на българските евробанкноти и монети е процес, който ще се съгласува по-късно, когато се подготвят документите и се съгласуват с Европейската централна банка.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *