ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Ти Би Ай Банк” получи инвестиционен кредитен рейтинг от “БАКР”

Ти Би Ай Банк Валентин  Гълъбов

"Ти Би Ай Банк" (TBI Bank) получи инвестиционен кредитен рейтинг от "БАКР – Агенция за кредитен рейтинг" – дългосрочен рейтинг на финансова сила "BBB-" със "стабилна" перспектива и краткосрочен рейтинг "A-3", съобщиха от банката. 

Дългосрочният рейтинг по национална скала е A (BG) със „стабилна“ перспектива и краткосрочен рейтинг по национална скала  A-1 (BG), а дългосрочният рейтинг на облигационна емисия е BBB- със „стабилна“ перспектива и краткосрочен рейтинг A-3.

Въз основа на анализа на БАКР, "Ти Би Ай Банк" демонстрира стабилно финансово състояние, динамични темпове на растеж на привлечените средства и активи, които рефлектират върху устойчивия ръст на печалбата. Агенцията също така подчертава открояващите се показатели за рентабилност и възвръщаемост на капитала и активите и доброто качество на кредитния портфейл, както и поддържането на стабилни нива на капиталова адекватност и ликвидност. Рейтингът също така показва, че банката се утвърждава като една от водещите финансови институции, предоставящи високотехнологични и иновативни финансови решения, пише в съобщението. 

"Този кредитен рейтинг е отражение на рентабилността и перспективата за стабилен растеж на TBI Bank, както и пореден повод за гордост от работата на екипа ни. Дава увереност упорито да преследваме целите си и успешно да преодоляваме свързаните с тях предизвикателства", казва Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на "Ти Би Ай Банк".

"БАКР – Агенция за кредитен рейтинг" АД е учредена през 2002 г. в София. През миналата година БАКР беше придобита от швейцарски частен инвеститор – компанията Aletheia Investment Ltd.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *