ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Visa обяви програмата „България безБрой“

Водена от дългогодишния си ангажимент да подкрепя малките, средните и микро предприятията (МСП) за приемане на дигитални разплащания, Visa обяви програмата си „България безБрой“. Целта й е да подпомогне възстановяването и запазването на конкурентоспособността на малките фирми след пандемията от Covid-19 и настъпилата икономическа и енергийна несигурност.

Благодарение на инициативата “България БезБрой“ МСП, могат да въведат дигитални разплащания при преференциална такса по-малка или равна на 1% от стойността на трансакцията, безплатна SIM карта (за POS терминалите, които се нуждаят от такава) и 20% отстъпка от цената на устройството, при неговата покупка в рамките на първите 12 месеца.

Програмата се осъществява в партньорство с български банки, правителствени институции и неправителствени организации и се отнася за бизнеси, които не са предлагали безналични плащания през последната година.

Малките и средните предприятия съставляват повече от 90% от световния бизнес и осигуряват от 50 до 60% от световната заетост. Съзнавайки тяхното огромно значение, от началото на пандемията Visa e подела различни инициативи в глобален мащаб. В Европа тя се е ангажирала да подкрепи 8 милиона малки и микропредприятия да предлагат картови трансакции и да получат по-голям достъп до дигиталната икономика. Като част от този постоянен ангажимент Visa е помогнала за дигитализацията на 24,8 млн. малки и средни предприятия в света, или 50% от многогодишната цел, която си постави през 2020 г. за дигитализиране на 50 млн. малки и средни предприятия.

Потребителите искат да плащат по електронен път на все повече места, като тези очаквания се развиха значително по време на пандемията. Затова инициативите, които помагат на малките, средните и микропредприятията да станат част от дигиталната икономика, сега придобиват още по-голямо значение.

Магазините, които осигуряват възможност за дигитални разплащания, се възприемат положително от българските потребители. Това показва проучването на Visa “Нагласи към методите на разплащане”, поръчано от EVO Group в партньорство с Visa в страните от Централна и Източна Европа. Близо 41% от анкетираните смятат, че те са съвременни, а 42% от тях – че са ориентирани към клиента. Една пета от респондентите пък посочват, че са си тръгвали от хранителен магазин, тъй като липсва възможност за покупка с карта.

Особено остро липсата на дигиталните разплащания се усеща на пазари и базари (42%), при фризьор, бръснар, козметик (45%), в такси (42%), при лекар, зъболекар или физиотерапевт (35%).

“Ние разбираме жизненоважната роля на малките предприятия в нашето общество, поради което сме решени да им осигурим тази така необходима подкрепа възможно най-бързо. Visa се ангажира да подкрепи нашите български банки, за да даде възможност на търговците и потребителите да използват иновативни, надеждни и сигурни разплащания. Ето защо заедно с Visa банките ще предлагат в продължение на една година преференциални условия на българските МСП, които не са използвали картови разплащания през последните 12 месеца”, казва Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

“Необходимо е да продължим да инвестираме в дигитални технологии и да ги ускоряваме, а не да забавяме темпото, докато излизаме от пандемията и се намираме в условия на икономическа и енергийна уязвимост. За да гарантираме, че малките и средните предприятия ще получат необходимата подкрепа, заедно с нашите български партньори им предоставяме възможност да приемат дигитални разплащания,“ заявява и Катажина Зубжицка, ръководител „Търговци и финансови институции, приемащи плащания“ на Visa за Централна и Източна Европа

Програмата “България безБрой” предоставя подкрепа в три стратегически области, които са от решаващо значение за икономическото възстановяване на страната.

Благодарение на нея малките фирми могат да се възползват от предимствата на дигиталните разплащания.

Насърчават се потребителите да подкрепят своите местни и независими малки предприя.

Всеки втори потребител пазарува повече онлайн, отколкото преди пандемията. За малките фирми, които не разполагат с достатъчно време, въвеждането на онлайн бизнес може да бъде скъп и обезкуражаващ процес. Ето защо Visa работи с партньори, за да им даде възможност бързо да изградят дигитално присъствие, като предоставя необходимите инструменти, ресурси и съвети.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *