ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Мародери плъзнаха из наводнените села в Карловско

наводнение (БНТ)

Пострадалите карловски села се нуждаят от доброволци, които да пазят къщите от появилите се в последните дни мародери и крадци. Сигналите за набезите на мародери, които обикалят и ограбват къщите на хората, се нароиха. Всеки, който има възможност, може да отиде на място в което и да е от пострадалите села и да помогне, тъй като ситуацията продължава да е тежка.

"Пострадалите семейства на първо време продължават да имат нужда от доброволци за разчистването на кал и боклуци от дворовете. Имаме нужда и от нова инициатива заради многото зачестили кражби и мародери, които обикалят къщите. Призоваваме доброволци – задължително местни жители , които да патрулират вечер с полицията, защото познават и могат много по-лесно да разпознаят съмнителни лица и външни хора", обясниха от местния кризисен щаб в Каравелово. Хората се оплакват, че изчезват всякакви вещи – от метал, събиран за вторични суровини, през лопати и колички, до компютри.

Заради набезите полицията е предложила местни жители да се включат в нощните патрули из селата. Има нужда от доброволци, които да разнасят вода и храна. Засега има храна, но все пак има нужда от още бутилирана вода, храна в консерви, спално бельо – чаршафи, завивки, възглавници, матраци. Има голяма нужда от нови дрехи, чорапи и обувки.

Тъй като детската градина в Каравелово също има щети, децата ще бъдат извозвани до филиала в Карлово, където ще започнат учебната година. Детското заведение има нужда от 20 легла, маси, столове, играчки.

Жителите на другото наводнено село Слатина пък се оплакаха, че заради отнесения от стихията мост, който свързва двете части на селото, няма как да бъдат извозени боклуците. В контейнерите има и умрели животни и местните се притесняват от зарази

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *