ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От “Кинтекс” действително са източвани средства

Кинтекс

От „Кинтекс“ са били източени малко над 800 000 лева, обяви изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) адв. Венцислав Димитров. Този превод е направен, след като е предадена властта между стария и служебния министър на икономиката и индустрията, уточни той.

Според него въпросният превод от 800 хил. лв. е подготвен предварително по времето на предходния министър. „Парите са отишли по т.нар. фиктивни агентски договори. Това е свързано с твърдяна, но непредоставена услуга. Аз смятам, че предприятието е източвано, защото сумите, които са плащани, не са никак малки и не са обосновани“, обясни той.

ДКК отговаря за 16 държавни предприятия и работи със стотици милиони левове. Най-чувствителният сектор в момента е военно-промишленият комплекс, поясни той. Димитров е възложил анализ на работата на ДКК и на държавните предприятия. Той раздели проблемите в тях на няколко категории. „Първата е дъщерни дружества, в частност предприятието „Кинтекс“ – държавният търговец на оръжия. За съжаление, в обичайната дейност на предприятието се забелязва обезпокоителна тенденция“, каза изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *