ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Варели с опасни химикали никнат като гъби из София

варели 2

Заплашително расте бройката на изхвърлените варели в столицата, съдържащи опасни вещества. Както "Банкеръ" по-рано информира, в различни столични райони бяха открити близо 12 тона опасни отпадъци. Опреснените данни от МОСВ сочат, че след проверки от РИОСВ – София и МВР са установени 250 изхвърлени варела с химикали.

Във връзка с постъпили сигнали за нерегламентирано изхвърлени варели в районите ,,Искър”, ,,Панчарево” и ,,Кремиковци”, експерти на РИОСВ – София съвместно със служители на 8 Районно управление СДВР, Столична община, Столичен инспекторат, Столична дирекция ,,Пожарна безопасност и защита на населението” и представители на районните администрации извършиха проверки на място, се казва в съобщение на МОСВ.

 В рамките на проверката, разположени на четири различни места в район ,,Искър”, са открити 125 варела с химикали. В район ,,Панчарево” са установени 42 варела в два имота, а в район ,,Кремиковци” – 83 нерегламентирано изхвърлени варела.

От РИОСВ – София са дадени предписания на районните администрации, с конкретен срок на изпълнение, да се предприемат мерки по обезопасяване и почистване на засегнатите места. Замърсените терени са оградени с обезопасителни ленти. В резултат на дадените предписания, е предприето извозване на 95 от варелите на площадка, отговаряща на изискванията за съхранение.

Продължава премахването на останалите варели, на местата, където са установени разливи ще бъдат взети почвени проби от служители на Изпълнителната агенция по околна среда. РИОСВ – София ще извърши последващ контрол. В случай, че при проверките е констатирано неизпълнение на дадените предписания, на районните администрации ще бъдат наложени санкции.

Продължават действията за установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с изхвърлените варели.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *