ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Хонконг раздава безплатни самолетни билети

Хонконг

По информация на BBC, бившата британска колония планира да ощастливи около 500 хил. чуждестранни туристи с безплатни самолетни билети (отиване-връщане) за Хонконг. За да получат тази невероятна възможност, всеки един от тях първоначално трябва „да закупи и запази“ билети в някоя от следните авиокомпании: Cathay Pacific, Hong Kong Express и Hong Kong Airlines.

Всеизвестно е, че пандемичната обстановка се отрази най-зле на туристическия отрасъл – най-вече за Китай. Затова не е чудно, че от началото на годината само 184 хил. туристи са посетили остров Хонконг и полуостров Коулун. Това е доста ниска стойност, имайки се предвид, че през 2018-а броят на посетилите специалния административен район, по данни на https://www.statista.com/statistics/317143/hong-kong-visitor-arrivals/, скача над 65 милиона.

Наред с това към самолетните билети допълнително ще бъдат отпуснати 13 млн. евро, които ще бъдат разпределени между пристигащите като „подаръци за посрещане“. Цялата благородна кауза се оценява на 250 млн. евро или повече от 2 млрд. хонконгски долара.

Важно е да се спомене, че невероятните екскурзии ще започнат чак следващата година, когато част от санитарните мерки, включително задължителните карантини, ще започнат да падат. Всеки турист, обаче, ще трябва да си направи PCR тест при пристигане. Хонконгските власти съветват да се следи всекидневната информация, която публикува Здравният департамент към Хонконгското правителство.

Летищните власти ще финализират споразумението с авиокомпаниите. Веднага след като правителството обяви, че премахва всички ограничения на Covid-19 за пристигащи туристи, ние ще стартираме рекламните кампании за безплатни полети.“ – разказва Дейн Ченг, директорът на туристическия борд на Хонконг, пред BBC.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *