ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Наша сънародничка се нуждае от помощта ни

Татяна Иванова

По-рано тази година Татяна бе приета да учи „Космическо инженерство“ със специализация „Ракетни горива“ в първия специализиран университет по авиация и космонавтика в света – Embry–Riddle Aeronautical University в американския щат Флорида.

Само че, за да се запише като студент, българката с голяма мечта се нуждае от 84 300 лева. За това се разбра от личния профил на младата добричлийка във Facebook.

Нещо повече – Татяна е приета за пролетния семестър, който започва през началото 2023-а, затова трябва да събере парите до края на тази година. Допълнително преди броени дни в платформата "Подкрепи.бг“ бе създадена кампанията „Таня – космическото момиче на България по пътя към звездите!“; до момента около 996 души са дарили малко над 63 хил. лева.

"Силно се надявам България отново да стане космическа сила. Помогнете ми да изстрелям мечтата си сред звездите! Благодаря от сърце на всички компании, фондации и частни лица, подкрепили ме до момента.” – гласи част от съобщението ѝ в социалната мрежа.

Оттук можете и вие да помогнете да сбъденете съкровената мечта на Татяна – https://podkrepi.bg/campaigns/tanya-kosmicheskoto-momiche-na-bulgariya-po-putya-kum-zvezdite?fbclid=IwAR10kzFI8PZFhLtzdadvjfpmEwxOP4h5E_6Y7aeikZmb4SXV8K_y6mTlswY .

Любопитно е да се спомене, по информация на "Дарик нюз", че още през този февруари Татяна замина за Флорида, където премина обучение по проект PoSSUM към НАСА и Международния институт по космически науки. Една от малките институции, които тренират и сертифицират кандидат-астронавти за суборбитални полети.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *