ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Първата летяща кола е вече факт

Летяща кола

Преди броени дни в Световния търговски център в Дубай се проведе GITEX Global – най-голямото и най-всеобхватно технологично изложение в глобалната дигитална икономика. Затова не е чудно, че именно на него китайската технологична фирма XPeng Aeroht демонстрира първата си двуместна електрическа летяща кола, носеща името VTOL (Vertical Takeoff and Landing) X2.

След впечатляващото си първо излитане, VTOL X2 отбеляза началото на една вълнуваща нова ера на полетите на къси разстояния и интелигентните решения за мобилност.

Летящият автомобил е оборудван с интелигентна система за контрол на летенето и възможности за автопилот. Наред с това технологическият шедьовър изобщо не замърсява околната среда и може да достигне скорост от 130 километра в час. VTOL X2 излита и каца вертикално, като дизайнът му много наподобява на уголемен дрон.

В интерес на истината, летящото превозно средство е създадено за полети на ниска надморска височина, което го прави идеално за градски пътувания.

Доктор Брайън Гу, вицепрезидент и президент на XPeng Aeroht, благодари на своя стратегически партньор – Дубайската търговска камара – за съдействието ѝ при навлизането на пазара в Дубай и ценната подкрепа при улесняването на успешния тестов полет в луксозния град. До този момент цената на VTOL X2 не е ясна, но се очаква масовото производство на летящия автомобил да започне най-рано след 2 години. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *