ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Първият летящ скутер в света е вече факт

Скутер

Някога мечтали ли сте да полетите на истинска летяща машина като принцеса Лея и брат ѝ Люк Скайуокър в “Междузвездни войни: Завръщането на джедаите”? Сега вече можете!

Японската фирма Aerwins Technologies създаде първия летящ скутер в света. Машината разполага с двигател, който ѝ позволява да лети близо 40 минути и да достигне безпроблемно 100 км в час.

Първият късметлия, изпробвал новата технология, е американецът Тад Шот, съорганизатор на събитието – автомобилно изложение в американския град Детройт.

“Имах усещането, че съм отново на 15 години и че излизам от прожекцията на поредния филм на “Междузвездни войни”, скачайки директно върху един от техните летящи мотори. Чувството да се издигнеш и да кацнеш, е прекрасно. Вълнуващо е, като си помисля, какво може да се случи в бъдеще. Много съм развълнуван” – разказва Шот с неприкрито вълнение.

Цената за един такъв летящ скутер е около 775 хил. евро. От компанията са решили за в бъдеще да я намалят до 50 хил. евро. Това ще стане, след като се започне по-масовото производство на иновативната машина. Между другото, първите, които ще имат достъп до такъв вид транспорт, ще са органите на реда. Те ще използват летящите мотори, за да патрулират в труднодостъпните зони.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *