ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Търсят адвоката на Семерджиев по нарко дело № 1

Семерджиев - съд

Липса на адвокат провали втори опит за разпит на Георги Семерджиев като свидетел по мега делото срещу нарко групата, за чиито ръководители прокуратурата сочи Веселин Христов – Весо Паяка и Радмил Ранов – Радо Ланеца. Нашумелият с тежката катастрофа край столичния хотел "Хемус" бивш футболист беше доведен за втори път от ареста в сградата на бившия Специализиран съд, за да даде показания, но отново отказа да го направи без адвокат. След като заяви, че не знае причината за отсъствието му, съдът опита да се свърже по телефона със защитника, но той не го вдигна. Последва искане на прокуратурата адвокатът да бъде издирен и призован за следващото заседание, което ще е през ноември. 

Делото срещу т. нар. Люлинска банда е в съдебна фаза от 2020 г., като Семерджиев е дал преди това показания в досъдебното производство като свидетел без да му е повдигано обвинение. В показанията си пред разследващите от ГДБОП ексфутболистът описва пространно структурата и дейността на нарко групата, като версията му съвпада изцяло с тази на обвинението. Подсъдими по делото са 40 души, но главните прокурорски свидетели рисуват внушителна картина с пирамидална структура и разпространителска мрежа в цялата страна, която обхваща няколко хиляди души с доставки на всички основни видове наркотични вещества. Делото изобилства с данни за спуснат срещу отчисления прокурорски и полицейски чадър, включително чрез бивш вътрешен министър на ГЕРБ, като дейността на групата била районирана според тази на полицейските управления.

По делото за катастрофата на бул. "Черни връх", в която загинаха две жени, Георги Семерджиев още не е давал обяснения, като се очакват експертизи в хода на разследването преди да бъде внесен обвинителен акт. Срещу Семерджиев де води и дело по обвинение в нанасяне на средна телесна повреда в съучастие с бившия му съотборник Иван Бандаловски. Става въпрос за улично сбиване след шофьорска свада на пътя, при която притиснали друг автомобил за това че водачът му спрял на червен светофар. Авто инцидентът се разминал без усложнения, но участниците се познавали и по-късно се стигнало до схватка, в която Семерджиев наранил пострадалия с мачете. Обяснението на Бандаловски е, че двамата със съотборника му били нападнати и нямали вина за станалото.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *