ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

25 000 долара са похарчени за евакуацията на моряците от “Царевна”

моряци

25 000 щатски долара са похарчени за евакуацията на българските моряци от кораба "Царевна", обяви по време на парламентарния контрол финансовият министър Асен Василев в отговор на депутатски въпрос.

Парите са отишли за осигуряването на самолет, който е транспортирал моряците до България.

Премиерът Кирил Петков обаче поясни, че и в момента има екипаж на кораба, който все още не го е напуснал. Опасност за живота им няма, както няма и опасност за екипажа и на другия българския кораб в Черноморск – "Рожен".

Премиерът Петков допусна, че корабът може да се придвижи до страната след провеждане на операция по премахването на мини.

На 18 април българските моряци от кораба "Царевна", който беше блокиран в украинското пристанище Мариупол повече от 50 дни, се завърнаха на родна земя. Четиринадесет български моряци и един украинец от екипажа на "Царевна", който е кадет в Морско училище, бяха евакуирани преди седмица. Те пристигнаха с правителствения самолет на летище Варна.

Моряците бяха посрещнати от семействата си и от премиера Кирил Петков и от външния министър Теодора Генчовска.

"Благодаря на всички институции, на службите и министерствата, както и на спецслужбите, които имаха перфектна организация", заяви тогава Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *