ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Административният съд е на ход по казуса с ареста на Арнаудова

Закриване на предизборната кампания на Герб - НДК Севдалина Арнаудова Бойко Борисов

Административен съд – София град е изправен пред задачата да разреши казуса законен ли е ареста на ПР-а на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова или не е. Заседанието по делото е минало и тепърва съдът ще излезе с решение по жалбата на МВР срещу решението на Софийския районен съд, че арестът на медийния съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова е незаконосъобразен.

Адвокат Станислава Каракушева, която защитава интересите на Арнаудова заяви по повод изразената позиция на прокуратурата в рамките на делото, че касационната жалба е основателна и доказана: „това е лична преценка на прокурора, който се яви на заседанието и взе становище с едно изречение, но не изложи доводи“.

Както е известно, от протокол към заседанието става ясно, че прокурорът по делото е заявил, че смята касационната жалба за основателна и доказана и моли тя да бъде уважена.

От МВР посочват в жалбата си, че „решението на първоинстанционния съд е незаконосъобразно и постановено при неправилно възприемане на фактите и доказателствата, събрани по делото“. По време на заседанието представителят на вътрешното ведомство заявява още, че описаните аргументи и факти в решението на районния съд не отговарят на истината и не отговарят на доказателствата, приобщени към процесното дело.

Според адвокат Каракушева жалбата на МВР е неоснователна, а първоинстанционното решение е правилно и законосъобразно. Поискахме жалбата да бъде оставена без уважение, добави тя. По думите ѝ районният съд се е обосновал подробно и добави, че около издаването на заповедта за задържане има много процесуални нарушения.

На 17 март бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков.

Впоследствие те обжалваха пред съда полицейските заповеди, с които бяха задържани. Тази на Борисов беше отменена на две инстанции като незаконна. Заповедите за задържане на Арнаудова и Горанов също бяха отменени, но само на първа инстанция.

По повод разследването, заради което бяха арестувани Борисов, Арнаудова и Горанов, защитата посочи, че след задържането с тях са проведени  разпити в качеството им на свидетели, но повече не са викани и не са търсени.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *