ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Ако ИТН беше в парламента, щеше да има мнозинство и кабинет

Тошко Йорданов

Ако „Има такъв народ“ беше в парламента щеше да има мнозинство без ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ и щеше да има правителство. Това заяви Тошко Йорданов зам.-председател „Има такъв народ" пред БТВ.  

Йорданов беше категорчен, че „Има такъв народ" ще участва на следващите парламентарни избори. 

"Следващия парламент, който ще дойде скоро ние ще бъдем там, където ни е мястото. Ако „Има такъв народ“ беше в парламента щеше да има мнозинство без ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ и щеше да има правителство. Партии, които казаха, че ще се борят с модела ГЕРБ, единствените, които удържахме сме ние. Кирил Петков и Асен Василев ще продадат всичко, за да са в Министерски съвет", добави зам.председателят на партията.  

На въпрос как „Има такъв народ" са се превърнали от първа политическа сила в последна само за няколко месеца, Йорданов посочи, че това е българската политика. 

"Това не се е случвало досега, защото нито една партия досега не си е спазвала думата. Само пред месец „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ само дето не се биеха по улиците. От два дни те само дето не се целуват уста в уста. Ако си държаха на думата нямаше да правят това. Имаме партия, която плю на всичко, което е казала и плю на онези деца, които бяха бити под колоните на Министерски съвет. Ние сме единствената партия, която удържа на думата си. Ако това е щетата ще я понесем", каза още той. 

"Свалихме правителството, защото беше създадено въз основа на споразумение. Те го нарушиха и обезсмислиха коалицията. Не се спазваше в много точки – основно във външна политика. Две страни, когато не си спазват договорката този съюз е безсмислен. След като хората са се почувствали разочаровани, значи са прави. Този процес е нагоре и надолу, идва време, в което тези неща започват да се виждат и да се чуват", допълни Йорданов.

Той коментира и предложението на „Има такъв народ“ за референдум за президентска република. 

"Искаме да попитаме гражданите дали трябва да станем президентска република. Личното ми мнение е, да. В партията нямаме противоречие по темата, ние видяхме какво е от вътре и как работи. Ще има ясна отговорност, контрол на едната власт към другата. Сега Министерски съвет управлява Народното събрание и няма контрол от законодателната към изпълнителната власт", отбеляза Йорданов. 

По думите му ако някоя партия е създадена под протекция на президента е „Продължаваме промяната“ не „Има такъв народ“.

Относно напусналите „Има такъв народ“, Йорданов заяви: Нашият подход е да наемаме експерти за конкретна дейност. За дадена дейност трябва да се слага експерт, не политическо лице. С тези хора, експертите ни, разговори са се водили, когато има избори. Ива Митева е експерт, който беше за свършване на конкретна работа. Тя е най-добрият председател на парламента". 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *