ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Актьорите от Народния театър се обединиха в подкрепа на директора си

Народен театър Иван Вазов

Актьорите от Народния театър “Иван Вазов” написаха отворено писмо до президента Румен Радев, културния министър Велислав Минеков и председателя на парламентарната комисия по култура и медии Иван Ченчев в подкрепа на директора си Васил Василев след неговото изслушване в парламента. 

Преди време в Народния театър избухна скандал, след като главния режисьор Александър Морфов обвини в политическа пропаганда пиарa Велислава Кръстева. С писмо до медиите Морфов призна, че той е написал "Изчезвай" на вратата на Кръстева и е изкъртил табелката с името й. Причината са изборите на 2-ри октомври, когато тя придружавала почетния председател на ДПС Ахмед Доган до изборната секция. По-късно, в емоционален пост във Facebook, пиарът нарече Морфов „насилник”. 

Сега в откритото си писмо актьорите призовават решенията да се взимат в рамките на театъра и изразяват подкрепата си за директора Васил Василев. Те подчертават, че му имат пълно доверие и изброяват всичко, което е направил за половин година: “събра сериозен режисьорски екип, отвори сцена за млади режисьори, покани едни от най-големите имена в съвременния европейски театър да работят с трупата, откри нови сценични пространства, Повиши актьорските възнаграждения, привлече млади хора със съвременен рефлекс и разбирания в различни отдели на театъра”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *