ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Александър Пулев обмисля да сезира прокуратурата и АДФИ за ББР

Александър Пулев

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев обмисля да сезира прокуратурата и Агенцията за държавна финансова инспекция за случващото се в Българската банка за развитие. Късно снощи той е освободил двама от членовете на Надзорния съвет на банката – Валентин Михов и Васил Щонов.

Заради договора за консултантски услуги в размер на 1 милион лева и лошото управление на Българската банка за развитие принципалът на банката, министър Александър Пулев е освободил двама от членовете на надзора.

"Понякога, за да надградим, трябва да  разчистим гнилите ябълки и съответно нямах никакъв друг избор, дадох им първо един жълт картон, не се промени нищо оперативно и стигнахме до едно нелепо състояние, в което Надзорът успя да вкара за гласуване едно за мен доста спорно решение, което целеше аз да подпиша една сметка за 1 милион лева направени консултантски разходи по една емисия, която е обречена от самото начало", аргументира той решението си пред журналисти в Русе.

По думите на служебния министър Пулев директори от банката, заедно с членове на Надзорния съвет са предприели самостоятелни действия за рефинансиране на капитала на държавната институция.

Ако има достатъчно основания, ще бъдат сезирани прокуратурата и АДФИ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *