ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Андрей Гюров: ГЕРБ ще скъсат ли пъпната си връв с Гешев?

Андрей Гюров

"Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките на партиите в парламента е, че в момента има масово бягство от отговорност и търсене на варианти как да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се осигури служебна победа с хартиената бюлетина." Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Той изтъкна, че ако се проследят действията на всички партии и първите неща, с които искат да се занимават, единствено ПП е показала, че е с изявени политики и намерения за поставяне на важните проблеми на дневен ред.  Андрей Гюров уточни, че са влезли в 48-ия парламент с два основни принципа – да работят за решаване на проблемите и да отстояват принципите и позициите си.

Председателят на ПП заяви, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ и ги попита дали са готови да скъсат пъпната си връв с главния прокурор Иван Гешев, за да могат спокойно да говорят за каквато и да е било съдебна реформа.

"Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на управление не е бил в интерес на българските граждани, а в интерес на определени фирми, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме защо бягат от отговорност да съставят правителство?" – прикани Андрей Гюров. Той подчерта, че преговори с Бойко Борисов в никакъв случай не целят неговото унижение.

По въпроса с втория мандат, председателят на парламентарната група на ПП поясни, че от партията му имат "много ясен принцип, с който да се върне дневният ред на гражданите".

По отношение на парите на държавата Гюров заяви, че още до края на днешния ден ПП ще внесе декларация в Народното събрание, която да прикани служебния кабинет да внесе проектобюджета, който е изготвен от правителство на Гълъб Донев.

"Един такъв бюджет, удължавайки с 1/12 разходите от предишната година, може да работи само в рамките на няколко месеца. В един момент ще доведе до проблеми с платежоспособността на държавата", предупреди той.

Андрей Гюров е на мнение, че идеята на ГЕРБ за намаляване на цената на горивата е неработеща. Той допълни, че това им предложение звучи "меко казано несериозно".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *