ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Атлантическият съвет призова за подкрепа на членството на Украйна в НАТО

атлантически съвет

Парламентът трябва да приеме декларация в подкрепа на разширяването на НАТО с Украйна и оказване на военна помощ за страната. Това призоваха от неправителствената организация Атлантически съвет.

Според позицията 48-ият парламент трябва да отхвърли и годишния доклад за дейността на Държавна агенция „Разузнаване" за 2021 г., защото не споменава руската заплаха.

Атлантиците искат и формирането на парламентарна комисия, която да анализира дейността на специалните служби и тяхната готовност да работят в защита на националната сигурност.

Предложение за военна помощ ще внесат в първите дни на парламента от ДБ. Заради решението на предишния за „военно-техническа помощ" страната ни изпрати само 350 медицински пакета за 35 000 украински военнослужещи. Има и споразумение за ремонт на украинска техника.

Но Украйна продължава да настоява за предоставянето на тежко въоръжение. България не подписа и призива на 9-те президенти от Централна и Източна Европа за членство на Украйна в НАТО. Президентът Румен Радев обясни, че решение трябва да се взема след изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *