ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Бесарабски българи призовават страната ни да помогне на Украйна

бесарабски българи украйна писмо тетяна станева станиева

Българи от Украйна изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев, служебния премиер Гълъб Донев и Народното събрание, в което ги призовават да заемат ясна и категорична позиция и да подкрепят Украйна с реални действия и постъпки. Подписано от близо 800 души, в него се настоява да бъде спряна "продължаващата в българските медии руска пропаганда, която ни наранява, компрометира и оскърбява паметта на загиналите герои-българи", както и да бъде изпратена военна помощ на Украйна.

Писмото, което е официално внесено в адресираните институции, бе публикувано във Фейсбук от бесарабската българка Тетяна Станева със следния придружаващ текст:

Ако утре умра от руска бомба или ядрено оръжие, изпълнете последното ми и единствено желание: помогнете на Украйна да победи!!! 

Помогнете й да преодолее злото. Помогнете и за защита на свободата, родината, земята, човешките ценности и правото на съществуване.

От името на всички украински българи моля, майко Българийо, заеми страната на светлината в тази война и защити ни нас, украинските българи.

И вас, скъпи приятели, моля да споделите писмото за да му дадем силен глас. И нека който има уши да слуша, да чуе и прочуе. Който има очи да гледа, да види и провиди. Пътя на светлината е крайно важен и за самата България!

Отворено колективно писмо обръщение на българите от Украйна към България. (24 стр., 793 подписа)

Пълен текст на писмото:

писмо

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *