ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Бивша румънска министърка е била задържана у нас за 72 чaса

Прокуратура Сийка Милева

Около 18:30 ч. на ГКПП "Кулата" е била задържана Елена Удря, бивш министър, осъден за корупционно престъпление през 2010-2011 г. в Румъния. Това обяви говорителят на прокуратурата Сийка Милева. Образувана е прокурорска преписка в Окръжна прокуратура – Благоевград, наблюдаващият прокурор е постановил искане за задържане за 72 часа. Предстои Окръжният съд да насрочи открито съдебно заседание. Предаването на Удря на румънската страна трябва да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в сила на съдебно решение. Българските и румънските власти са в постоянен контакт, българската страна е уверила, че процедурата ще бъде извършена максимално бързо.

На 7 април беше разпространена информацията, че Главна дирекция "Национална полиция" е задържала бившата румънска министърка Елена Удря в България. Тя е осъдена на 6 години затвор за корупция. Окончателната присъда на Удря е прочетена от Върховния съд в Букурещ днес. По същото време Елена Удря е била в България и след издаването на заповед за влязла в сила присъда е арестувана.

Милева коментира и информацията за заплашителния есемес, изпратен до кандидата за управител на БНБ и депутат от ИТН Любомир Каримански. По случая се е самосезирала Софийската районна прокуратура, която е възложила на МВР да извърши проверка.

По повод информацията за ударен от полицай турски шофьор, прокуратурата ще търси съдействие от посолството на Турция, за да бъде разпитан.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *