ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Бившият шеф на КАТ наднича от доклада за джигита Семерджиев

тенчо тенев

Името на бившия шеф на КАТ-София Тенчо Тенев фигурира в доклада за разследването кой е осигурявал "чадър" над Георги Семерджиев, причинил жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени. Той не е подпомагал пряко Семерджиев, не е упражнил достатъчен контрол над подчинените си, разкри вътрешният министър Иван Демерджиев.

Тенев е бил освободен от длъжност, но конкретната причина за освобождаването му не е случаят „Семерджиев”, уточни Демерджиев. "Той навърши пенсионна възраст. Подчертавам, че става дума за служители на ръководни постове, които не са упражнили достатъчен контрол, а не са подпомагали пряко Семерджиев или други подобни на него. Става дума за 10 души на ръководни постове”, посочи още МВР-шефът.

Стартират спешни рокади в МВР на ниво ръководители и част от тях ще се случат много скоро, заяви той. Стана ясно, че трима ръководители на районни управления и бившият ръководител на Сектор КАТ към СДВР Тенчо Тенев присъстват в доклада за разследването. "Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на едно лице и да няма ръководител, който да не е отговорен. Установи се, че не е имало достатъчен контрол”, подчерта министърът.

„Ръководството ще бъде сменено там, където не е показало, че  може да оказват качествен контрол над служителите си. Става въпрос за областни дирекции и районни управления. За момента нямам основание да сменям хора в главните дирекции. Там, където имаше необходимост, това беше направено спешно. Ако възникне необходимост – няма да се поколебая”, допълни Демерджиев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *