ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Бизнесът на срещи с партиите още от ден първи на парламента

Васил Велев

"Всякакви глупави лозунги, че бизнесът трябва да се приспособи към високите цени на енергия очевидно са неуместни. Даже Европейският съвет разбра, че това означава бизнесът да се изнася от Европа”, обяви Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Велев уточни, че на 6 октомври Съветът на Европа прие регламент за спешна намеса за справяне с високите цени на електроенергия. След това добави, че мярката, която имаме до края на годината, следва да бъде удължена до средата на следващата, като освен това бъде надградена, а не влошена.

"Има служебен кабинет, който се справя не лошо, със сигурност по-добре от предишния" – това проличава в енергетиката, отбеляза Велев.

Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България направи тези коментари по повод предстояща среща на партиите с бизнеса. Той обясни, че се налага инициирането на подобни срещи, тъй като е очевидно, че дневният ред на политиците се разминава с дневния ред на гражданите, на бизнеса, на домакинствата.

Първата е насрочена за понеделник, 17 октомври, и е с "Български възход”. Велев обясни, че срещата с тази партия е била насрочена по-рано в предизборна среща. С останалите партии и коалиции бизнесът ще проведе обсъждания в парламента през предстоящата седмица. 

"До вторник трябва да дадем нашите предложения", обяви Велев, имайки предвид 18 октомври. Той уточни, че основната цел е българските потребители да имат конкурентни цени на електроенергията и на газа с тези на клиентите в Европейския съюз.

"За електроенергията това е лесно достижимо, ако не се опитваме да задържим свръхприходи в енергетиката, за да може някои хора да си ги напълнят по джобовете", подчерта Велев.

Педседателят на Управителния съвет на АИКБ припомни, че бизнесът е отхвърлил последните идеи и предолжения, направени от Министерството на енергетиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *