ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Божанков: Администрацията на НС взе решението за Митрофанова

Парламент Явор Божанков

Решението посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова да не присъства на откриването на 48-ото Народно събрание е взето от администрацията на парламента, а не от депутатите, защото не сме положили клетва. Самият ред, по който е взето то, е несериозен. Това мнение изрази пред NOVA News избраният за депутат от БСП Явор Божанков по повод идеята на парламентарно представените партии да не поканят Митрофанова и посланика на Беларус на откриването на парламентарната сесия.

"Това решение е опит на Борисов и заблуждаваща маневра, която цели да създаде по неговите думи "някаква евроатлантическа коалиция". Много пъти съм казвал, е Борисов не е евроатлантик, тъй като носи основната отговорност за неуспешния проект "Турски поток". Интересна е неговата метаморфоза да опита да направи това обединение и всеки ден има нова метаморфоза. В четвъртък беше това с посланика, после беше тази идея със Зеленски. Всеки ден той свиква другите партии все едно са му крепостни селяни", каза Божанков. 

По думите му социалистите са е възразили, защото не искали да участват "политически в цирковете на Борисов". "Има институционален ред. Не може администрация в Народното събрание, защото ние не сме се заклели като депутати, да вземе подобно решение. Това решение в момента е взето от администрацията. Ако България иска да отзове посланик, има съответен ред – министър, Министерски съвет по конкретен повод. Самият ред, по който това се случва това, е несериозен", категоричен е бъдещият депутат.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *