ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

БСП искат изслушване на Фандъкова за “Топлофикация-София”

БСП

Общинските съветници от групата на "БСП за България" в СОС поискаха изслушване на кмета Йорданка Фандъкова и на изпълнителния директор на "Топлофикация-София" Александър Александров по проблемите на общинското дружество и готовността му за началото на отоплителния сезон. Това стана чрез официална декларация, представена от председателя на БСП – София и на групата на социалистите Иван Таков в началото на сесията на общинския съвет днес.

Съветниците от БСП настояват изслушването да бъде в началото на следващото заседание на СОС, което е планирано за 24 ноември.

Председателят на съвета Георги Георгиев е категоричен, че не може за сметка на софиянци да бъде цялото поскъпване на парното.

"До дни предстои да започне обсъждането на процедурата за привличане на външен инвеститор, който да изгради мощности, от които "Топлофикация" да печели. Техническото състояние е обезпечено. Големият проблем, той остава следният – че не може за сметка на софиянци да бъде цялото поскъпване. Понастоящем, слава богу, се успокоиха цените на природния газ, но има натрупани дефицити, които се олихвяват. Ние работим активно и с "Булгаргаз", но без промяна в регулаторната рамка ще продължава да се пише на сметката на софиянци цялото поскъпване", обясни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *