ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БСП няма да промени позицията за военната помощ за Украйна

Корнелия Нинова

БСП няма да промени позицията си относно военната помощ за Украйна, каза в Кърджали вицепремиерът и председател на партията Корнелия Нинова. Тя уточни, че се изчаква коалиционния съвет във вторник, а искането е премиерът Кирил Петков да представи в пълнота разговорите по време на посещението си в Киев. Нинова отново посочи, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна.

С уговорката да се изчака коалиционния съвет Корнелия Нинова отклони въпроса има ли опасност за правителството и за извънредни избори.

"Дайте да изчакаме коалиционния съвет, да изслушаме премиера за разговорите му в Украйна, пак ще разговаряме. Аз потвърждавам нашата позиция", заяви тя.

В Кърджали, където се провежда фолклорен празник за 1 май, Нинова е чула едно общо мнение.

"Нямаше човек, до който да се докосна и да не ми каже – дръжте здраво за оръжията, не искаме да се изпращат оръжия, не искаме да ни въвличате във войната, искаме мир. Минете между хората, чуйте ги. Ние изразяваме тяхното мнение", каза още лидерът на БСП.

Вицепремиерът отново посочи, че България не е изнесла и един патрон за Украйна. 

"Нито един договор, документ или износ за Украйна не е осъществило българското правителство. Изнася за много трети държави, какво става оттам нататък с това оръжие българската държава не знае и няма право да контролира", посочи тя.

Според Корнелия Нинова голяма част от работодателите искат запазване на сегашната цена по договора с "Газпром". Това може да стане с таван на цената, а разликата да се поеме от държавата.

"Ние сочим и източник, за да се покрие тази разлика и това са свръхпечалбите на енергийните дружества", допълни тя.

Темата за цената на газа ще бъде обсъдена на коалиционния съвет във вторник, посочи още Корнелия Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *