ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

България е най-слабата точка в НАТО и ЕС

Христо Иванов

"България е уязвима и е най-слабата точка в НАТО и Европейския съюз. Точно затова Кремъл фокусира своя натиск там." Това заяви в интервю за БНР Христо Иванов от "Демократична България“. През изминалата седмица точно коалицията внесе в парламента предложение да бъде предоставена военна помощ на Украйна, което предвижда модернизация на българските въоръжени сили.

“Направиха го много други страни и нито една от тях не е въвлечена във войната. Не ми е известно, например, някой мост на Дунава при Братислава да е бил съборен. Напротив, неизпращането на оръжие и опитите за някакъв неутралитет между НАТО и Путин доведе до това, че именно България при управлението на Румен Радев бе посочена при взрива на Кримския мост‘‘, добави още Христо Иванов.

Съпредседателят на ДБ обясни спешността на решението за оръжието за Украйна и модернизацията на българската армия с това, че сигурността е в дневния ред на обществото. Също така добави, че от ДБ имат готовност да разговарят с всички политически сили по темата, включително и с ГЕРБ, която е внесла подобен проект за решение за оказване на военна помощ на Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *