ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

България е в труден период и българският народ се довери отново на ГЕРБ

Бойко Борисов

България е в труден период и българският народ се довери отново на ГЕРБ, като ни постави на първо място. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Маркус Фербер, председател на фондация „Ханс Зайдел“. Председателят на ГЕРБ е на посещение в Бавария на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС).

"Вчера с много усилия успяхме да приемем в Народното събрание, по инициатива на ПГ на ГЕРБ-СДС, решение за потвърждаване пътя на България към еврото – от 2024 г. В първия ден на парламента внесохме Проект на решение за даване на военна помощ на Украйна”, посочи Борисов.

"Също така още в първия ден внесохме Проект на решение за 100% диверсификация от руски газ и руско ядрено гориво", допълни лидерът на ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ коментира, че се задълбочава проблемът с нелегалните мигранти на територията на цялата страна. По думите му те са навсякъде и проблемът ескалира.

"По време на нашето управление бюджетът беше с излишък, сега дефицита достига 7%. Външният дълг вече е 35% и новия дефицит достига 15 млрд. Рекордни нива на инфлацията”, заяви председателят на ГЕРБ и допълни, че в същото време България е на челни места по производство на електроенергия в ЕС, най-големи производители на слънчоглед и зърнени култури.

"Военната промишленост произвежда в пъти повече от друго време“, заяви лидерът на ГЕРБ. 

Бойко Борисов и Маркус Фербер изразиха задоволство от съвместната работа и високо оцениха дългогодишното сътрудничество между ГЕРБ и Фондацията. Двамата набелязаха нови съвместни проекти в сферата на подготовка и обучение на кадри, както и формулирането на политики за развитието на България.

Фербер уточни, че част от инициативите, които ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел“ ще реализират ще бъдат насочени към младежки семинари и адаптиране на управленските политики към актуалните европейски измерения. Обученията ще обхванат противодействието срещу фалшивите новини и начините за справяне с езика на омразата.

По време на срещата Борисов информира Фербер, че ГЕРБ е поела разноските на група деца от Украйна, които са били на българското Черноморие.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *