ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ЦИК обяви поименно избраните 240 депутати в 48-ото НС

45 Народно събрание Парламент ... сграда

ЦИК прие решение, с което обяви поименно избраните 240 депутати в 48-ото Народно събрание.

Решението се публикува в Държавен вестник.

Преди това в Комисията постъпиха заявленията от 26-имата избрани за депутати от два многомандатни района, в които те посочиха от къде ще реализират мандата си.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра Шумен пред Кърджали. Корнелия Нинова – лидер на БСП ще е депутат от софийския район. Съпредседателят на ПП Асен Василев предпочете Хасково. Председателят на "Български възход" Стефан Янев избра София-град, а Христо Иванов от "Демократична България" – Пловдив-град. Костадин Костадинов ще представлява партията си от столичния 25-и район. На мястото на освободените места във вторите изборни райони влизат следващите в листата.

ЦИК публикува решението по именния списък на депутатите на сайта си.

Имената на всички избрани за народни представители в 48-ото Народно събрание вижте тук. 

"С приемането на това решение обявихме всички резултати от изборите за народни представители, произведени на 2 октомври. Да пожелаем успех на 48-ото Народно събрание", каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

От ЦИК днес проверяваха част от машините за гласуване, които се оказаха проблемни на проведения вот на 2 октомври. Така стана ясно защо две от машините се оказаха с хеш код, различен от удостоверения за софтуера.

"Едната машина е с хеш код от изборите за президент и вицепрезидент и народни представители на 14 ноември, а втората машина е с хеш код от изборите през юли миналата година", обясни заместник-председателят  на ЦИК Емил Войнов.

Още 13 машини, включително и трите, на които се изписа – "Дневникът е подправен", ще бъдат проверени повторно пак в понеделник. Днес това се правеше в склада, където се съхраняват, като на куфарите
на устройствата са поставени пломби.

"В тези секции е имало по две машини за гласуване, поради което изискваме втората машина, въпреки че за нея не е имало информация от секционна или районна избирателна комисия за възникнал проблем, а останалите машини се изискват, защото те са били разменени, били са предвидени за една избирателна секция, с тях е гласувано в друга", коментира председателят на ЦИК Камелия Нейкова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *