ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Цонев: Да влезем в управлението на “Лукойл” за по-евтино гориво

ДПС

"Днес пристигна новината, че другата рафинерия, която "Лукойл" има в Италия, е минала под контрола на италианското правителство, с цел тя да не затвори и да може да обслужва стратегическите интереси на Италия, свързани с ембаргото."

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев на брифинг в кулоарите на парламента. Той поясни, че от движението също обмисляли законодателен вариант, при който България да влезе във владение в ръководството и в оперативното управление на рафинерията, ако има подобна необходимост. 

"Нашата цел е, ако се забрани износът с продължаването на работата на рафинерията, да се осигури евтино гориво за българските граждани и да свалим цената на горивото", подчерта още Цонев. "Дали ще бъде със законодателен акт, дали ще бъде чрез златната акция или по някакъв друг начин, ние ще се опитаме да осъществим това свое намерение", поясни зам.-председателят на парламентарната група на ДПС. 

Цонев подчерта, че държавата трябва да осъществи и пълен контрол над концесионираното пристанище "Росенец" и обяви, че това също влиза в законодателните намерения на партията. 

"Трябва да знаем точно какъв петрол идва и откъде, кой е руски и кой не, какви количества се преработват и накъде заминават", обясни народният представител. 

Той припомни, че дерогацията, която страната ни получи за ползването на руски петрол, е заради българските граждани, а не за реализиране на печалби от търговския субект. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *