ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Да спрем кражбата на избори с хартиена бюлетина!”

Протест пред парламента срещу връщането на хартиената бюлетина

Активът и симпатизантите на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" организират протест пред Народното събрание срещу "кражбата на избори с хартиена бюлетина".

По-рано днес лидерите на двете формации дадоха съвместно изявление от трибуната в кулоарите на парламента, след като Народното събрание, с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП – общо 124, окончателно върнаха хартиената бюлетина в секциите с над 300 избиратели.

"Продължаваме промяната", "Демократична България",  "Възраждане" и "Български възход" – общо 95 депутати гласуваха "против".

Мнозинството записа на второ четене, че "в избирателната секция избирателят може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване.

"Ако гражданите искат да ни подкрепят, денят е днес", обяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Днес е денят, в който демократичният вот на всеки български гражданин ще бъде подменен, денят, в който отваряме вратата за 15% невалидни бюлетини, когато изкривяването на вота кара цялата система да работи корупционно. Продължавайте да отстоявате своите права, надяваме се да ни подкрепите", призова съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Протестиращите блокираха пътя и това предизвика напрежение сред шофьорите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *