ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ДБ няма проблем да гласува по общи теми с ГЕРБ

Божидар Божанов

Избраният за депутат от "Демократична България” и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов сподели в телевизионно интервю, че "Демократична България‘‘ няма проблем да гласува заедно с ГЕРБ по общи теми. Той коментира и предложението на ДБ посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова да не присъства на тържественото откриване на новия парламент. С предложението се съгласиха и от "Продължаваме Промяната”, и от ГЕРБ.

Божанов не скри факта, че и в рамките на предишния парламент се е случвало от ДБ да гласуват по общи теми заедно с ГЕРБ. Въпреки това, според Божанов, първият проучвателен мандат изглежда невъзможен.

Бившият министър на електронното управление уточни по темата за евентуалното посещение на Митрофанова, че институцията Народно събрание преценява кого да покани. Русия е обявила България за вражеска страна. Това само по себе си е достатъчен аргумент. Русия е страна агресор. Русия е изключена от Съвета на Европа. Така че има достатъчно много институционални аргументи тя да не бъде поканена.

На въпрос дали от ДБ биха опитали да съставят правителство, Божанов отговори, че това е "конситуционно задължение'' и са длъжни да опитат. Не пожела обаче да конкретизира с коя партия биха се коалирали, тъй като все още въпросът не бил обсъждан в партията.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *