ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Делегация на ЕК посети знакови места в Стара Загора

Монфе

Делегация на Европейската комисия даде пресконференция в Община Стара Загора.  

По време на посещението екипът, воден от г-жа Анес Монфре, се срещна със заместник-кметовете на Община Стара Загора Йордан Николов, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Милена Желева, секретаря на администрацията Делян Иванов и директора на дирекция „Инвестиции и европейски програми“ Георги Симеонов. Те споделиха впечатленията си от видяното през дните, в които Стара Загора бе домакин на представителите на Европейската комисия.  

Г-жа Анес Монфре е началник на отдел „България, Унгария и Словения“ в генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия. Отделът отговаря за изпълнението на Споразумението за партньорство и програмите в България. 

„Радвам се и съм горда да бъда в този прекрасен зелен град. През последните дни имахме възможност да видим няколко от големите проекта в града, които са реализирани и сме истински впечатлени. Имахме разходка с новите електрически автобуси, които са модерни, практични и екологични, а символът на града ви – липите, ме очароваха приятно, въпреки че времето не бе благосклонно. Посетихме и Средно училище „Иван Вазов“, а срещата с учениците беше най-вдъхновяваща. Приятно изненадана съм, че във вашия град са усвоени средствата по най-правилния начин и допринасят за това Стара Загора да е зелено и добро място за живеене. Благодарна съм и на домакините от Община Стара Загора за цялото гостоприемство и огромните хъс и амбиции, които виждам във всички тук“, заяви г-жа Монфре. 

В срещата с медиите взе участие и Йордан Николов, заместник-кмет "Транспорт, екология и чистота". Той благодари за средствата, получени от европейските програми, тъй като голяма част от успеха на града се дължи на тях. Той подчерта, че се надява занапред Стара Загора да бъде все по-добра за своите жители, но и за гостите на града. 

Групата се запозна още и с Центъра за информация и услуги в Община Стара Загора, както и с Центъра за градска мобилност, които са ситуирани в сградата на общинската администрация. 

Представителите на Европейската комисия имаха възможност да участват в Комитетите за наблюдение на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ (ОПТТИ) и Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) в Стара Загора. Те посетиха и знакови места в града – обновеният Зоопарк, Летният театър, както и централната пешеходна зона. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *