ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Делегация на ЕК у нас заради Плана за възстановяване

Европейска комисия

Предстои първото годишно събитие по Плана за възстановяване и устойчивост на България. Работна група на Европейската комисия идва на посещение в София. Начело на делегацията ще бъде генералният директор и ръководител на групата Селин Гауер. Днес от 9:00 ч. тя ще посети базата в София на Националния STEM център на бул. "Драган Цанков" 21 "А".

Посещението е в рамките на два дни. Ще бъдат проведени срещи с президента Румен Радев, със служебния вицепремиер по управлението на европейските средства Атанас Пеканов, с министри от правителството, както и с народни представители от различни парламентарни групи. 

Преди два месеца – на откриването на учебната година на 15 септември, в Средното училище с разширено изучаване на чужди езици "Д-р Петър Берон" в Перник – служебният вицепремиер Атанас Пеканов съобщи, че предстои изграждането на STEM центрове във всички региони на страната. Той посочи, че това ще стане в училища, които тепърва ще бъдат избрани.

Атанас Пеканов обясни тогава, че през следващите четири години STEM центровете ще бъдат обособени и ще започнат да функционират чрез финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост. Така, благодарение на тях, всички ученици ще имат достъп до наука. В STEM центровете учениците ще получават знания, които ще ги превърнат в бъдещите откриватели на България, прогнозира вицепремиерът Пеканов.

Очаква се участниците в срещата да направят кратки изявления в Националния STEM център.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *