ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Десислава Иванчева пристигна в затвора в Сливен

Десислава Иванчева

Осъдената на 6 години ефективен затвор за корупция Десислава Иванчева, бивш кмет на столичния район "Младост", пристигна този следобед в Сливенския затвор, където ще излежава присъдата си.

Тя свали от синия бус куфарите си, призова медиите за помощ, за да се изясни истината за присъдата й, а на изпроводяк изпрати поздрави на сина си, който днес остана в ръцете на баба си, с думите: Много го обичам!

Тази сутрин в профила си във Facebook Иванчева публикува и клипове как от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" я извеждат от дома ѝ, където беше под домашен арест.

"Как се подрежда багаж за 6 години не знам", пита се тя във видеото, докато майка ѝ държи в ръцете си почти едногодишния си внук Валентин-Александър.

Във видеото се вижда как бива изведена от дома си от полиция и качена в син бус.

В затвора влизат и заместничката ѝ Биляна Петрова, която е осъдена окончателно на пет години затвор, а с четиригодишна окончателна присъда е и бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, който вече е в Софийския централен затвор.

Припомняме, че тримата бяха задържани при показна акция през пролетта на 2018 години по обвинение, че са поискали четвърт милион лева от строителния предприемач Александър Ваклин.

Иванчева, Петрова и Дюлчегор бяха близо три години с мерки за неотклонение "задържане под стража" и "домашен арест" – време, което ще бъде приспаднато от окончателните им наказания, постановени от Върховния касационен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *