ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Димитър Манолов: Прокарва се политика, която замразява доходите

димитър манолов

"Прокарва се политика, която замразява доходите, замразяват цялата структура на разходите, които се правят през държавния бюджет". Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Според него разходът за увеличение на минималната работна заплата трябва да бъде бюджетно обезпечен.

Той посочи, че служебният кабинет може да бъде упрекван заради част от действията си, и допълни, че решението какво да бъде направено ще бъде взето в Народното събрание или изобщо няма да бъде взето.

Димитър Манолов коментира и изказването на президента Румен Радев, че не било работа на служебния кабинет да провежда социални политики и да увеличава заплати, като заяви, че Конституцията не прави разлика между служебен и редовен кабинет, когато става въпрос за внасяне на проект за бюджета. Той твърди, че служебното правителство има всички правомощия и миналата година именно то е внесло бюджет.

Според президента на КТ "Подкрепа" да се теглят дългове, за да се покриват социални плащания, не е добра политика. Той прогнозира, че това може да не се случи, но е въпрос на структура на разходите. Димитър Манолов подчерта, че тези средства трябва да бъде бюджетно разчетени, и поясни, че европейска директива предлага минималната работна заплата да бъде свързана със средната работна заплата.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *