ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Днес успехът се измерва със скоростта на обменяната информация

Президентство  Румен Радев прие на работна среща представители на институциите

От нивото на комуникации и съобщения зависи и степента на обществено-икономическото развитие на всяка държава. Днес успехът се измерва със скоростта и обема на обменяната информация, с нейната достъпност и защитеност.

Това коментира президентът Румен Радев при откриването на новата учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи в София.

"Малко ВУЗ-ове могат да се похвалят с вашата история", обърна се държавният глава към преподавателите и възпитаниците на Висшето училище по телекомуникации и пощи и отдаде заслуженото на българските държавници след Освобождението, разбрали необходимостта от обучение на кадри в сферата на комуникациите.

Радев поздрави Висшето училище за новите специалности, създадени съвместно с Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и медицинските университети в Пловдив и Плевен – Телемедицина, Софтуерно проектиране в медицината и Комуникационни системи за обслужване на въздушното движение.

Президентът връчи дипломите на отличниците на Випуск 2022 и студентските книжки на новоприети студенти с най-висок бал в новите специалности.

Ректорът на ВУТП проф. Миглена Темелкова отбеляза, че за 141-и път днес висшето училище започва учебната година и за 140-ти изпраща своите абсолвенти. Тя пожела на възпитаниците на училището да съчетават иновацията и традицията и подари на президента Радев икона и книга с историята на Висшето училище по телекомуникации и съобщения.

Заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов връчи дипломите на отличниците магистри от специалност „Смарт лидерство“. От името на министерство на електронното управление той поздрави ръководството, преподавателите и студентите.

„Инвестицията в образование и знания е инвестиция във вашето бъдеще, но също така е и инвестиция в бъдещето на държавата. Поздравявам ръководството за нестихващия ентусиазъм да развиват хибридни специалности, нови технологии и възможности за бъдеща реализация. Благодарение на вашите усилия бъдещето на България е в сигурни ръце“, подчерта по време на тържеството заместник-министър Кирилов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *