ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Държавата търси още техника под наем за разчистване на карловските села

Наводнения в карловско

Областният управител Ангел Стоев призова строителните фирми да предоставят под наем още техника за разчистването на наводнените карловски села. Необходими са не само тежки, но и малки машини, които да влязат в домовете на хората. Стоев уточни, че за предоставянето на механизацията е осигурено финансиране от държавата.

Търсят се спешно и транспортни фирми, които да осигурят ежедневното извозване на 210 деца до училищата в Карлово. Той подчерта, че началото на учебната година е под въпрос, защото нито една фирма не е участвала в процедурата, обявена от общината. 

Продължават възстановителните дейности в най-тежко пострадалите от наводнението села в Община Каравелово – Богдан, Каравелово и Слатина. 120  строителни машини работят на терен и разчистват улиците и участват в  укрепването на речните корита.  

Продължават аварийните  работи за възстановяване на електрозахранването и водоподаването в засегнатите села като само в Слатина са отстранени напълно.

В Каравелово на 100 от домовете и сградите има ток, с изключение на уличното осветление. Причината е, че пороят е отнесъл стълбовете и за тяхното изграждане е необходимо време. В половината от селото вече има и вода, от ВиК-Пловдив уверяват, че до края на деня ще има и в останалата част.

В Богдан ток има в 70 на сто от къщите, а в половината има вода. 

На този етап водата все още не е годна за пиене.

Извършена е дезинфекция на улиците и всички публични пространства и обществени сгради, а от днес започва пръскане по домовете, за да не плъзнат зарази.

 В разчистването на населените места днес отново работят над 120 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и ВВС.

За хората от наводнението села Каравелово, Богдан и Слатина са осигурени 200 дози ваксина срещу дифтерит, тетанус и коклюш.

От 9:30 часа утре медицински сестри ще поставят ваксината в здравните пунктове в трите населени места. Всички желаещи трябва да отидат на място, а трудно подвижните хора може да бъдат ваксинирани и по домовете след предварителна заявка в кметството.

Лекари съветат хората от наводнените райои да си поставят тази ваксина, тъй като тинята, замърсяванията и умрелите животни са предпоставка за зарази. Община Карлово има готовност да достави допълнителни дози при необходимост. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *