ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Държавни предприятия няма да произвеждат специална продукция за Украйна

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов съобщи, че публичните предприятия от отбранителната индустрия няма да произвеждат специална продукция за Украйна.

Ще се предоставят единствено резерви, определени в анализа на Министерството на отбраната, обясни той: "Помощта на Украйна на практика няма общо с българската индустрия. Тя няма да участва в производството на боеприпаси или каквото и да е ново производство насочено натам".

В отговор на въпрос от депутат министър Никола Стоянов допълни, че няма информация за финансовата стойност на военната помощ за Украйна.

Министърът съобщи още, че при новата компенсация за цените на горивата ще се използва подоходен критерий, като помощта ще се отпуска и за обществен транспорт.

"Тоест наистина най-засегнатите слоеве от населението – много хора, които най-вероятно нямат и лични автомобили и до момента не са се възползвали въобще от тези 25 стотинки, на тях да се помогне целево най- сериозно именно сега – по време на зимата. Личното ми настояване като министър на икономиката и индустрията е този път бизнесът да не бъде забравян", посочи Никола Стоянов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *