ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Един от възможните варианти е кабинет на малцинството на ГЕРБ

Парламент Десислава Атанасова

„Все още виждам потенциал в това Народно събрание да излъчи правителство – ако се водим от разума и от интересите на народа“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите ѝ един от малкото възможни варианти е кабинет на малцинството на ГЕРБ.

„Партиите да помислят дали това разпределение на парламентарните сили, заради което не изглежда реално излъчването на правителство, не е всъщност нова възможност. (…) Очевидно хората така са ни излъчили в 48-ото Народно събрание, за да се контролираме взаимно. Този паритет и баланс на силите всъщност е възможност да не допуснем лобистко законодателство, взаимно да се контролираме, за да няма лоши сигнали и зле написани нормативни актов”, каза Атанасова.

Тя коментира и поканата на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ към лидерите на парламентарно представените партии, сред който е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на среща в една от залите в парламента, за да обсъдят изход от политическата криза. По-късно Василев коментира, че по това време Борисов е играл футбол.

„Те искаха Борисов да се пенсионира, а преди това да бъде в затвора и затова незаконно го арестуваха, след това да се пенсионира, след това да не нарежда отнякъде. Сега имат претенции какво прави Борисов в свободното си време, при условие, че той се отказа да бъде народен представител, за да може да се търси някакво съгласие“, коментира Атанасова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *