ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Еврокомисар Вархеи се срещна и с премиера Кирил Петков

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи, който е на посещение у нас. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата са обменили мнения за актуалната ситуация в региона, включително в контекста на кризата, породена от войната в Украйна.

Петков и Вархеи са обсъдили последните развития в диалога между България и Република Северна Македония. Министър-председателят е потвърдил желанието си за намиране на взаимно приемливо решение на отворените политически въпроси, отчитащо чувствителните за България теми. Петков е отбелязал, че активизирането на секторното сътрудничество между двете страни допринася за изграждането на взаимно доверие и разбирателство. 

Президентът Румен Радев също проведе среща с европейския комисарсъобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Европейската перспектива пред страните от Западните балкани е била във фокуса на разговора на „четири очи“ днес на „Дондуков“ 2.

Българският държавен глава е изразил позицията на страната ни, в която се изразяват последователно очакванията на България за активното ангажиране на Република Северна Македония за разрешаване на откритите въпроси в отношенията между двете държави, както и устойчивото изпълнение на Копенхагенските критерии за членство в ЕС, с което да се придвижи напред и процеса на европейска интеграция за югозападната ни съседка.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *