ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Европейските институции ще представят идеи за бъдещето на Европа

Европейска комисия - Европа - възстановяване и устойчивост

Европейският парламент, Европейският съвет и Европейската комисия утре (2 декември) ще организират събитие за предоставяне на обратна връзка като последващо действие във връзка с Конференцията за бъдещето на Европа. 

Конференцията за бъдещето на Европа представляваше поредица от дебати и дискусии, водени от гражданите, които дадоха възможност на хората от цяла Европа да споделят своите идеи и да спомогнат за оформянето на общото ни бъдеще. 

Конференцията приключи на 9 май 2022 г., когато съпредседателите на Изпълнителния съвет на Конференцията представиха на председателите на Европейския парламент, Съвета и Комисията окончателен доклад, съдържащ предложенията. 

Събитието ще даде възможност на трите институции да обяснят какви последващи действия предприемат във връзка с предложенията, направени в резултат на Конференцията. Също така ще могат да обменят мнения с гражданите, които взеха участие в европейските граждански панели, както и с представители на националните граждански панели и прояви. 

От приключването на Конференцията трите институции работят за изпълнението на поетия ангажимент да предприемат действия по предложенията от Конференцията. 

Комисията ще предостави обратната връзка в съответствие със съобщението си „Претворяване на визията в конкретни действия“, публикувано през юни 2022 година. По-специално ще бъде обяснено как предоставя четири различни вида отговори на предложенията, направени в резултат на Конференцията, чрез съществуващи инициативи – вече предложени, планирани и нови. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *