ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Европрокуратурата разкри най-голямата схема за измами с ДДС в ЕС

ддс

 

Европейската прокуратура разкри мащабна схема за измами с ДДС във всички 22 държави, които участват в институцията. Сред тях е и България, както и други страни от ЕС като Унгария, Ирландия, Швеция и Полша и трети държави като Албания, Китай, Мавриций, Сърбия, Сингапур, Швейцария, Турция, Обединените арабски емирства, САЩ.

Операцията с кодово име “Адмирал” е срещу най-голямата престъпна схема за измами с ДДС, разкривана някога в ЕС. Щетите до момента възлизат на 2,2 милиарда евро, но разследването на организираните престъпни групи, които стоят зад схемата продължава.

От Европейската прокуратура съобщиха, че са се провели полицейски акции в 14 държави – Белгия, Кипър, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Литва, Люксембург, Холандия, Португалия, Румъния, Словакия и Испания. На 12 и 13 октомври са се провели и акции в Чехия, Унгария, Италия, Холандия, Словакия и Швеция.

Разследването е започнало през април 2021 г., когато става ясно, че португалската данъчна служба в Коимбра проверява по подозрение за измами с ДДС компания, продаваща мобилни телефони, таблети, слушалки и други електронни устройства. За случая е информирана европрокуратурата. Съвместно с представители на Европол и националните правоприлагащи органи са установени връзки между заподозряната компания в Португалия и близо 9000 други юридически лица и повече от 600 физически лица, разположени в различни страни. Осемнадесет месеца след получаване на първоначалния доклад, най-голямата измама с ДДС, разследвана някога в ЕС, е разкрита.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *