ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Европрокуратурата разследва 9 наши дружества за измама с европари

Европейска прокуратура

Европейската прокуратура разследва 9 български дружества, които са заподозрени в извършване на измама с цел получаване на средства от ЕС, съобщиха от офиса на прокуратурата в Брюксел.

Разследваните лица са управители, собственици и представители на дружества, които са кандидатствали и са получили средства от ЕС по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", която е насочена към малките и средни предприятия и има за цел да подобри развитието на българската икономика.

Те са заподозрени в участие в организирана престъпна група и в представяне на фалшиви документи и декларации с цел незаконно получаване на тези средства.

На 22 март, ГДБОП извърши 25 претърсвания в София и други градове в областите София, Перник и Монтана. Бяха разпитани и 10 заподозрени, припомнят от институцията, ръководена от Лаура Кьовеши. При обиските са иззети голямо количество документи и хардуер, както и закупената с получените средства техника (основно строителен материал като самосвали, багери, челни товарачи) на стойност 6 млн. евро.

Разследването по случая продължава, отбелязват от Европрокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *