ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Габровски: Ще опитаме да разплетем възела на българската политика

От ГЕРБ-СДС ще търсят диалог с всички партии за съставяне на правителство. Това заяви кандидат-премиерът, предложен от коалицията, проф. Николай Габровски, след като прие от президента папката с първия проучвателен мандат. "Идеята е за цялостна промяна на политическия тон. Ще опитаме не да разсечем, а да разплетем възела на българската политика", добави Габровски. По думите му трябва да се сложи край на политическата криза, в която страната ни е изпаднала. "Надявам се, че изборът ми като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща добър диалог с всички партии, ще даде възможност за един нов тон в политиката", посочи още кандидат-премиерът.

За съставяне на кабинет от формацията на Бойко Борисов ще разчитат на експерти, които са отдалечени от партийните структури. "Всички досега са оценявали, че съм консенсусен и диалогичен, което се надявам да ми помогне в разговорите с другите политически сили. Свикнал съм да работя в екип, в тежки условия. Доказал съм, че мога да нося отговорност", увери Габровски. И съобщи, че разговорите с останалите парламентарни групи започват още днес. "Няма да губим никакво време. Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че ако България влезе в едни нови предсрочни избори през март, а после и през юни, ще загубим изключително важни неща и време. Време, което България няма. Ще изгубим пари, които сме изкарали с огромни усилия. Ще загубим и авторитет, който е трупан през годините и е много ценен", счита кандидатът за министър-председател. 

Габровски има една седмица за съставяне на правителство. Ако от ГЕРБ-СДС не съберат подкрепа за кабинет, вторият мандат ще бъде връчен на "Продължаваме промяната". През изминалите седмици президентът Румен Радев проведе разговори за съставяне на редовен кабинет с всички парламентарно представени формации и изрази надежда в рамките на конституционната процедура да не се стига до връчване на трети мандат.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *