ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Геополитиката може да реши изхода за съставяне на правителство

Михаил Константинов

Геополитиката може да реши изхода за съставяне на правителство, коментира предварителните данни от изборите математикът проф. Михаил Константинов в ефира на Българската национална телевизия. По думите му коалицията трябва да се сформира около една от трите партии – или около ГЕРБ, или около ДПС, или около "Възраждане", за да се получи уравнението на бъдещото управление.

След това Константинов даде следния пример: Когато Великобритания влиза във Втората световна война, т.е. когато тя, заедно с Франция, обявява война на Германия заради нахлуването й в Полша, тогава премиер е Чърчил, а вицепремиер става Клемент Ричард Атли, който е лидер на Лейбъристката партия и е шеф на опозицията.

Двамата управляват в тясно сътрудничество в продължение на шест години. Заедно взимат решенията, макар и в България да е познато само името на Чърчил. Малко след това – на парламентарните избори във Великобритания Чърчил ги губи и Атли става премиер. Но най-високо ниво между тях остава перфектното взаимодействие.

Това показва как трябва да се действа в условия на суперкриза – на война, подчерта проф. Константинов.

"Но България не е във война – за разлика от Великобритания тогава", опонира му водещият Бойко Василев.

"България е в състояние, което е много близко до войната. Ние воюваме със собствената си глупост, което не е малка война.Така че нека нашите политици да видят какво са правили големите политици навремето" – призова математикът и допълни, че по онова време Великобритания е имала територия с площ от 33 млн. квадратни километра, а днес тя се простира на доста по-малко – само на 250 хил. квадратни километра.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *