ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Георги Киряков: Няма да се стигне до съставяне на кабинет

Георги Киряков

"И партиите, и политиците никога не са имали много полезни ходове в една предизборна кампания. Не могат да се разполагат прекалено много в политическото поле, защото трябва да привлекат възможно най-голям кръг гласоподаватели. Всяко усложняване на кампанията или всеки опит да се обяснява дадена политика ще предизвикат отегчение или неразбиране".

Това каза пред БНР политологът Георги Киряков.

И допълни, че партиите и политиците трябва да опростяват изказа си.

"Колкото повече хора искаш да обхванеш, толкова по-прост трябва да е слоганът ти. Социологически закон е – простото послание достига до по-голяма публика. На хората трябва да се обяснява. Някои политици през последните години умело се възползваха от това. И успяха през тази формулировка да държат властта успешно и дълги години. Колкото повече интелектуалничиш, толкова по-малко публика привличаш", коментира той.

По думите му в тази предизборна кампания преобладават клишетата.

"Положително в нея е, че партиите не си позволяват да лъжат на едро. Всеки трябва да стъпва внимателно, защото политиците знаят какво предстои, ако влязат в управлението", каза още политологът.

"Много партии хвърлят огромен ресурс в социалните медии, за да вдигат пушилка, да създават впечатление, че това, което се предлага, е лъжа. Много повече пари се хвърлят в тролски фабрики, отколкото в реклама на идеи", допълни той.

Според него няма индикации за масивно преразпределение на електоралните ресурси.

"Няма да може да се състави стабилно правителство. Колкото повече партии има в парламента, толкова намалява шансът за стабилно управление. Моята прогноза е, че няма да се стигне до съставяне на кабинет", заключи Георги Киряков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *