ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ГЕРБ, БСП и ДПС вече са “Коалиция на реванша”

Христо Иванов

Надявам се, че днес по-скоро емоцията взе връх. Като дадем оръжие на Украйна, няма да влезем във война, нито Българската армия ще приключи. Цялостната пропаганда, че ще влезем във война с Русия ще се счупи и ще се види, че за България ще е полезно да предостави оръжие на Украйна. 

Това каза пред БТВ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод днешните спорове за предоставянето на оръжие на Украйна на консултациите при президента.  

"Диктаторът от Кремъл трябва да бъде спрян. Срещу неговия тип агресия трябва да има твърда и ясна позиция. Това е първият кръстопът, пред който сме изправени. България се опитва да лъкатуши от тази твърда и ясна позиция. Заради отношенията ни с БСП в предишното правителство, това не се случи и ние разбираме нашата грешка и не бягаме от вина. Путинската агресия трябва да бъде спряна, за да може други като него да разберат, че номерата им няма да минават", категоричен бе той. 

"Вторият кръстопът, пред който сме изправени, е какво управление чака България. С промените в Изборния кодекс явно се върви към предсрочни избори. С тези промени беше счупена и тънката коричка, която даваше някакви шансове за разговри. За мен "хартиената коалиция" започна да се формира още с избора на председател на НС и тя вече е нещо повече от хартиена. Това е коалиция на реванша. Трябва да е ясно дали България ще тръгне към реванш и реставрация на статуквото или ще тръгнем по пътя на реформите. Надявам се, че президентът не е изнервен от факта, че може да му се наложи да даде третия мандат на ДБ и затова да ни напада така", добави Иванов. 

"Борисов в негов стил се появи и предлага едноседмична комисия, която да гледа промените в ИК. Ние също сме за диалог, но той трябва да бъде структуриран. Излязоха няколко предложения, които ще отнемат много повече от една седмица, за да разговаряме нормално и да можем да обясним на обществото. Несериозно е това да се случи за една седмица. Как ще обясним на хората защо трябва да сменим "Борисовските" машини с американски? Трябва да се даде повече време на тази комисия, за да намерим съгласие. Всичко друго ще означава, че новата коалиция на реванша иска да бетонира положението си и да се готви за едни предсрочни избори", каза още Христо Иванов и поясни, че явяването заедно с "Продължаваме промяната" и "Спаси София" на местните избори догодина е въпрос на разговори и преговори. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *