ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ГЕРБ предлага Росен Желязков за председател на НС, за заместник – Росица Кирова

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията не може да състави правителство, тъй като не среща готовност за диалог и в такава обстановка не биха успели и вторият и третият мандат и партиите трябва да се обединят около кабинет от експерти, който да управлява до края на зимата.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание запазва името си. Десислава Атанасова ще е председател на ПГ. За председател на парламента предлагаме Росен Желязков, за зам.-председател ще предложим Росица Кирилова. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред партийния актив и новоизбраните депутати от партията.

"Всички партии се държат като в предизборна обстановка и продължават да обещават неща, които знаят, че няма как да станат. Защо толкова упорито бягат от разговори по конкретни теми", попита Борисов, визирайки "Продължаваме промяната" и "Демократична България", от чийто представители се чу, че няма да участват в разговорите, водени от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Бойко Борисов заяви, че без правителство на националното съгласие нищо не може да се случи.

"Правителство на малцинството е краен вариант, ако се изчерпат всички варианти, сигурно ще го направим. Това е целта на Асен Василев, защото той знае какво е финансовото състояние на държавата. Днес за пореден път България излиза на финансовите пазари", каза още лидерът на ГЕРБ, който сравни положението в момента с израза: "На голяма скорост летим по нанадолнището – дългова спирала".

"Затова те (ПП – бел. ред.) не искат да седнем на масата. За догодина на държавата са ѝ необходими около 15 млрд.", каза още Борисов.

Според Борисов изходът от кризата е един – разговори.

"Няма смисъл да се говори за първи, втори и трети мандат – това не е честно към хората, не е честно да се губи време, ние да правим правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено, вторите да правят правителство на малцинството, което да не бъде подкрепено и да се надяваме на третия мандат", продължи Борисов и заяви, че без първите две партии – ГЕРБ и ПП, да поемат някаква отговорност, другите партии са с по 7-8-9-процента.

Няма как да има стабилитет, каза Борисов. Той предложи след откриването на парламента да има няколко дни за преговори.

"Без разговори, няма смисъл да продължаваме агонията, а да отиваме на избори. Не искаме държавата да продължи да живее в хаос. Тези, които сме били някакви, се дръпваме назад – експертите да се излъчат и да преодолеем зимата", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към народните представители от ГЕРБ с предложение: Да предложите на другите политически партии да се приеме един закон, който да удължи действието на този бюджет. Това е единственият изход и служебното правителство, ако се отива на избори, да може да се разплати, да компенсира, пенсии и т.н.

"Вкарвайки нов бюджет, аз отсега ви казвам, че ние ще искаме 30% увеличение на пенсиите и минимум по 30% увеличение на доходите! Щом ще си играем кой може повече да чупи", заяви Борисов.

"Как ще правите бюджет, който няма кой да го изпълни. 2 години ние не сме в управлението. Лети всичко надолу. Те използват една и съща хватка, за да избягат от разговор как може да се управлява. Дефицитът е по-голям със 106%. Или това е 126,6% по-висок от Маастрихтските критерии. Затова те казват ГЕРБ да си направи правителство. С цялото си уважение към "Възраждане" и ДПС – ще влезем в коалиция, само ако има национално съгласие", продължи Бойко Борисов.  

"Днес Кирил Ананиев казал, че сме щели да подкрепим втория мандат… на определена възраст, ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат, затова какво му дошло и го казал – когато говорите нещо, обърна се Борисов към депутатите – мерете си приказките и обяснявайте". 

"Заради "Промяната" ще платим 5 млрд. лв. повече на банерите. Това са две магистрали "Хемус". А давали банкет, че са втори. Ние им оставихме 12 млрд. лв. фискален резерв. Паднаха на памук – сега да управляват", допълни той. 

"Те се самосвалиха. Трифонов всеки ден им говореше за корупцията. Но все пак има хора, които ги харесват ПП. Вчера най-добронамарено отидохме на среща с БСП. Само чуваме какво безплатно ще се предлага. 2 г. чакаме едно нещо по-добре направено от нас. Днес Белокопитово пуснаха. Нали го няма, какво откриваш. И на тях им неудобно – не е лесно да се правиш на маймуна. Има възможности да се спре летенето надолу. Тактиката на Асен Василев е "ГЕРБ ни свали". Не, Слави Трифонов и Гроздан Караджов ви свалиха с разкритията за корупцията", посочи Борисов. 

По думите му след две години чегъртане, ГЕРБ-СДС спечели изборите. "Хората ни казаха "съберете се по идеи и направете коалиция", завърши той.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *