ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гешев бил бесен, обяви го на кръгла маса за войната по пътищата

Иван Гешев - парламент - 19 август 2021 година

Главният прокурор Иван Гешев използва кръглата маса на тема "За мащабни действия срещу войната по пътищата", за да обясни колко е бесен по повод ставащото по пътищата. "Аз съм тук в качеството си на главен прокурор, от една страна защото съм бесен, а от друга страна, защото трябва да спрем войната по пътищата", заяви той.

"Надявам се и знам, че можем и трябва да спрем войната по пътищата. Бесен съм, защото решенията са ясни, не са трудни за изпълнение, готови модели има в ЕС. Оставам с впечатление, че държавата е безучастна, защото е по-лесно да закриеш специализирани структури, защото става дума за 3 млрд. лв., по-важно за някои политици от интересите на хората", допълни Гешев. Той настоя да бъдат защитени българските граждани, така както някои политици защитавали финансовите интереси на олигарсите. 

Председателят на Института по пътна безопасност (ИПБ) Богдан Милчев отбеляза липсата на президента Румен Радев, служебният премиер и министрите от кабинета от форума. "Днес до нас са законодателната и съдебната власт, които могат да подпомогнат мащабните действия. Днес МС го няма. Има разпореждане да няма министри, защото на това събитие ще присъства главния прокурор, имам и доказателство за това. Войната между институции, не е войната, която трябва да се проведе на пътя", заяви Милчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *