ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гешев не се притеснявал от хакера KillMilk

Парламент Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев се опитва да натрупа червени точки около историята с хакерската атака срещу различни български институции, автор на които се оказа руската хакерска група "Килнет". В своя публикация в Телеграм един от лидерите на групата, с никнейм KillMilk, набеляза за своя мишена Гешев, затрупвайки го с обидни послания.  

Както е известно, Гешев съобщи, че атаката е дело на руски хакери, като уточни и местонахождението им в руският град Магнитогорск. В неделя от държавното обвинение съобщиха, че благодарение на специален софтуер, вече са установили точното местонахождение и самоличността на един от авторите на хакерската атака. От прокуратурата заявиха, че ще отправят и официално искане до руските власти за предаване на извършителя на злонамерената кибер-атака.

В началото на тази седмица  от Софийска градска прокуратура допълниха, че зад мащабната атака на български интернет сайтове, стоят още около 150 руснаци, чиято самоличност и местонахождение е в процес на изясняване. 

По този повод KillMilk отговори с лично послание към Гешев. А самият главен прокурор коментира заплахата с думите, че не се притеснява и няма да го спре да работи. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *